آرتروز شايعترين بيماري مفصلي در انسان است که در آن غضروف مفصل از بين رفته و استخوانها تغيير شکل ميدهند. از آنجاييکه عروق خوني در اين عضو وجود ندارد لذا اين بيماري قابل درمان نيست. بنابراين در اثر استخوانسازيهاي نابهجا، استخوانچههايي کوچک در اطراف غضروف تشکيل شده که در نهايت به دليل آسيب رساندن به مفاصل ايجاد درد ميکند.
آرتروز در دو نوع اوليه و ثانويه است. آرتروز اوليه مربوط به افزايش سن است و در تمامي افراد با درجات مختلف ظاهر ميشود و آرتروز ثانويه در پي بروز بيماريهاي روماتيسمي و عفوني، آسيبهاي داخلي مفصلي و شکستگي ظاهر ميشود. سن بالا، ضربه، چاقي، ناهنجاريهاي مفصلي و بيماريهايي مثل روماتيسم از عوامل بروز آرتروز هستند.
شايعترين علامت آرتروز درد است که در بيماران با فعاليت و فشار بر مفصل شدت پيدا ميکند و با استراحت بيشتر ميشود. حجيمشدن استخوان ناحيه مبتلا به آرتروز و محدوديت حرکت مفاصل نيز از ديگر علائم آرتروز است.
براي پيشگيري از اين بيماري بهتر است از مکملهاي غذايي همچون کلسيم استفاده شود. کلسيم فرسايش غضروف را به تأخير مياندازد. همچنين با کاهش وزن ميتوان از بروز آرتروز جلوگيري کرد. ورزش، تغذيه مناسب و اصلاح روشهاي زندگي همچون درست نشستن از جمله عواملي هستند که ميتوانند ابتلا به آرتروز را به تعويق بياندازد.
پزشکان توصيه ميکنند افراد نسبت به انجام حرکات روزانه خود دقيق باشند و حتيالمقدور از حرکات و فعاليتهايي که ممکن است به مفاصل آنها آسيب رساند خودداري کنند چراکه آرتروز درمان ندارد و فقط بايد با آن مدارا کرد./115
انتهای پیام/